Liqui Moly Motoröl Additive Autopflege
Home | Professionele oplossing voor het vervangen van de dieselfilter

Professionele oplossing voor het vervangen van de dieselfilter

Met het Pro-Line dieselfilteradditief van LIQUI MOLY kunnen garages het rendement verhogen en de klantenbinding verbeteren


September 2017 – dieselfilters zijn een van de typische onderdelen bij een voertuig die regelmatig moeten worden vervangen. De autofabrikanten geven aan wanneer dit moet gebeuren. De filter wordt meestal vervangen als een voertuig wordt onderhouden. De Duitse olie- en additievenspecialist LIQUI MOLY heeft een additief ontwikkeld dat kan worden gebruikt om elke professionele filter mee te vervangen.

Bij het vervangen van de dieselfilter mag er geen lucht in het systeem komen, want anders kan er geen druk meer worden opgebouwd en daardoor zal de slijtage bij de injectiepomp sterk toenemen. Bij dieselmotoren is het belangrijk de pomp te beschermen. Normaal gesproken wordt er met 2000 bar geïnjecteerd en de filter moet daarom met vloeistof zijn gevuld. Over het algemeen is dat ca. 300 milliliter diesel. Garages brengen hier niks voor in rekening, maar met de jaren stapelen de kosten zich op. LIQUI MOLY lost dit probleem op met het Pro-Line dieselfilteradditief.

Het nieuwe professionele product wordt in de dieselfilter gegoten. “Daar werkt dit additief geconcentreerd en het reinigt het inspuitsysteem en de spuitmonden meteen”, legt David Kaiser uit. Hij leidt de afdeling 'Onderzoek en Ontwikkeling' bij LIQUI MOLY. Het additief bevat ook een smeerverbeteraar, een belangrijk bestanddeel voor als er zich toch luchtbellen in het systeem bevinden. Deze bellen kunnen de smeerfilm van de olie aantasten en de smeerverbeteraar voorkomt dat. De cetaangetalbooster die ook in het additief zit, vermindert schokken en optimaliseert het startvermogen van de motor. Het aggregaat loopt over het geheel genomen rustiger met deze toepassing. De meeste dieselfilters hebben een inhoud van 300 milliliter. De rest van de inhoud in de bus van 500 milliliter wordt in de tank gegoten en reinigt in lage dosering extra over een langere periode.

“Met dit additief is het vervangen van de filter veel makkelijker, schoner en zelfs gezonder”, aldus David Kaiser. Bij sommige garages worden dieselvoertuigen gevuld met behulp van moeilijk te doseren brandstofpompen. Na het vervangen van de filter moet er daarom vaak goed worden gepoetst. Dit is onnodig en ongezond omdat er wordt vermoed dat diesel kankerverwekkend is.

Het Pro-Line dieselfilteradditief is voor garages nog een mogelijkheid om extra winst te maken en de klantenbinding tegelijk te intensiveren als ze het additief als een nieuw onderhoudscomponent verkopen bij onderhoud. Dit additief draagt er namelijk aan bij dat de brandstof beter verbrandt in de motor en daardoor kan de levensduur van het aggregaat worden verlengd. “Verder kan een garage zich met dieselreiniging onderscheiden van de concurrentie”, aldus David Kaiser.


Nadere informatie krijgt u bij:
LIQUI MOLY GmbH
Peter Szarafinski
Head of Media Relations International
Jerg-Wieland-Str. 4
89081 Ulm-Lehr
Telefoon : +49 (0)731/1420-189
Fax: +49 (0)731/1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de


Downloads

Professionele oplossing voor het vervangen van de dieselfilter - - (Diesel_Filter_Additive_NL.docx | 130,6 KB)
Diesel Filter Additive - - (diesel_filter_additive.jpg | 790,3 KB)
Application Diesel Filter Additive - - (application_diesel_filter_additive.jpg | 1,6 MB)


<< terug
 


Kontaktdaten:
LIQUI MOLY GMBH
Jerg-Wieland-Strasse 4
D-89081 Ulm-Lehr

Telefon: 0731-1420-0
Telefax: 0731-1420-71
E-mail: info@liqui-moly.de
Internet: www.liqui-moly.eu

Quelle:
VOILA_REP_ID=4125797C:002892B7